Friday 4 October 2013

Преносимо - писмо забринутог родитеља

Поштовани суграђани,

У току преподнева смо добили писмо једног забринутог родитеља под називом "Секташ врбује децу на часу биологије у ОШ Вук Караџић" које је упућено директору ове школе. По нашим досадашњим сазнањима, наставник биологије Душан Панајотовић је заиста својим ђацима поделио анкетне листиће мимо знања директора и савета родитеља те је тиме злоупотребио своју професију и на неки начин, обмануо родитеље који су тај листић потписали верујући да иза овог магловитог пројекта стоји сама школска установа "Вук Караџић". Зато смо одлучили да добивено писмо проследимо у целости а вас молимо да га проследите родитељима који су ове илегалне листиће умеђувремену потписали. Надамо се да ће одговорни у школи и Полицији ваљано одрадити свој посао и спречити сваку могућу злоупотребу деце. Све оне који имају неке информације молимо да нам се јаве како би правовремено реаговали. 
Повереништво Двери Српских - Пирот

.....................


Пирот, 4. октобар 2013. године

Директору ОШ „Вук Караџић“
Господину Тугомиру Цветковићу

Поштовани директоре,

Молим вас да хитно и неодложно свим својим расположивим могућностима спречите одржавање „Летњег кампа у Славињи“ за ученике који организује наставик биологије Душан Панајотовић а који је овом акцијом злоупотребио вашу установу и своју професију вероватно у интересу зараде као и врбовања деце за своја веома снажна религиозна убеђења, сасвим страна нашој традицији и нашем предању.

Мимо вашег знања, мимо Савета родитеља, мимо родитељских сатананка, Панајотовић је придобио децу за такозвани Летњи камп, те су многи родитељи под утицајем ове дечије импресије већ потписали анкетни лист, верујући да иза кампа стоји ваш ауторитет и ауторитет школе. Тако су унапред дали своју децу у руке овом дрском а и опасном човеку који је тако избегао одговоре на многа питања:

- Од ког министарства, од које званичне институције је добио дозволу за организовање овог дечијег кампа?

-Ко је издао све потребне лиценце за отварање и пуштање у рад „дечијег одмаралишта“ у Славињи?

- Ко ће та цела десет дана, колико траје камп, бринути о исхрани и здрављу деце? Који доктори, који педагози, који кулинари?

- И на крају, оно најважније, шта ће овај човек радити с децом и како ће он утицати на њиховно ментално и духовно здравље ако је опште познато да он активно промовише своја будистичка религиозна убеђења? (Он је аутори чак три будистичке књиге а власник је два будистичка сајта.)

Поштовани директоре, само ова неодговорена питања као и самовољна злоупотреба наставничке улоге и институције школе су довољни да „Дечији камп“ не буде одржан ни по коју цену.

Да кажем и да сам од више ваших колега, наставника школе, чуо да је то фамозно „дечије одмаралиште“ уствари будистички храм у којем се одржавају разноразне сеансе а најпознатија је она која је одржана пре неколико година када су припадници и поклоници Душанових убеђења голи голцати шетали по Славињи на општу саблазан старијих мештана.

Ово писмо не потписујем да бих заштитио од могућих шиканирања своје дете које ми је управо донело обавештење и листић за потпис, али дајем број телефона те тако остављам могућност да се у четири ока видимо и о свему поразговарамо. Примерак овог писма достављам лично и полицијском инспекторату.

Забринути родитељ.
М.С.


Прилог:

Штампана едиција „Вертикала хуманитета“ наставника Панајотовића садржи три књиге.

1. Агарта енклава - Уточиште оплемењеног хуманитета
2. Будизам - водич кроз Тхеравада будизам
3. Адваита Веданта - Истина о Недуалности

А две његове електронске презентације можете да погледате на овим адресама:

www.agarta-enklava.com
www.budizam.info/

No comments:

Post a Comment