Wednesday 12 September 2012

Двери за рушење ДС и ЛСВ са власти у Сремским Карловцима



 

Услови за учешће одборника Двери у формирању нове већине у Сремским Карловцима.

12.09.2012
Покрет Двери изражава спремност за учествовање у формирању нове скупштинске већине у Скупштини општине Сремски Карловци са главним циљем рушења са власти погубне коалиције Демократске странке и Лиге социјалдемократа Војводине, извора сваког сепаратизма и стварања државе у држави у северној Србији.

У том правцу предлажемо следећу платформу као програм на коме би се могла заснивати будућа скупштинска већина и рад нових руководећих органа локалне самоуправе у Сремски Карловцима, некадашњем бастиону и једном од најзначајнијих историјских градова Српства.

Платформа или услови за учешће одборника Двери у формирању нове скупштинске већине у Скупштини општине Сремски Карловци

У складу са предизборним обећањима датим бирачима, а на основу Новог народног договора и програма са којим је Покрет Двери изашао пред грађане Србије, Двери од могућих коалиционих партнера у Скупштини општине Сремски Карловци очекује да се обавежу на придржавање и испуњење следећих начела, и да за циљеве заједничког рада сматрају следеће:




Рад и запошљавање, штедња


1.    Стопирање запошљавања у општинским предузећима и општинској управи искључиво по страначкој припадности, осим где је то неопходно ради функционисања самих предузећа, и успостављање механизама контроле у истима.

2.    Прекид са досадашњом праксом избегавања тендера, као и бирања неповољнијих понуда на тендерима за јавне набавке, односно стопирање „намештених послова“.

3.    Радикално смањење трошкова за репрезентацију и осталих непотребних трошкова у општинској управи и јавним предузећима.

4.    Усмеравање уштеђених средстава на програме за подстицање запошљавања, али и повећање буџетских издвајања за исте ставке.

5.    Заједнички рад свих носиоца власти у општини на побољшању пословне климе, отварању нових радних места, привлачењу инвеститора и обезбеђивању услова за њихов рад, али мерама које неће бити на штету грађана.



Социјална политика и брига о породици



6.    Већа издвајања из буџета за социјална давања, односно већа средства за финансирање установа које брину о социјално најугоженијима (пензионери, ратни војни инвалиди,...)

7.    Већа средства за помоћ породиљама, и породицама са троје и више деце. Подстицање и помоћ младима да што пре заснивају породице.

8.    Афирмација културе рађања, борба против огромног броја абортуса и образовање становништва у вези са погубним последицама абортуса.

9.    Финансирање још једног покушаја вантелесне оплодње
.

10.     Борба против наркоманије и других облика зависности.



Спорт, култура,образовање, здравство


11.     Већа средства за финансирање путних трошкова и стипендија ученика и студената који путују, као и за стипендије успешним ученицима и студентима.

12.     Разумно и штедљиво понашање и управљање у спортским и културним установама, које морају више бринути о остваривању квалитетнијих активности и садржаја.

13.     Домаћински однос према установама образовања, као према местима где се образују они који ће у будућности бити носиоци развоја општине.

14.     Повећана брига за здравље грађана повећањем квалитета услуга које пружа Дом здравља.



Комунална питања


15.     Подизање општег квалитета живљења грађана путем остварења пројеката у области путне, телекомуникационе, саобраћајне, енергетске и нарочито у области водоводне и канализационе инфраструктуре.



Општинска управа и борба против корупције


16.     Смањење општинских такси и надокнада за приватна предузећа која редовно измирују своје обавезе према запосленима и држави, бар у периоду трајања економске кризе.

17.     Преиспитивање свих послова којима су се бавила општинска предузећа, а за које постоји сумња да су путем њих појединци прибавили противправну материјалну корист, а у случају доказивања кривице појединаца, њихова кривична и материјална одговорност.

18.     Боља ефикасност у раду општинске управе и јавних предузећа, путем рационализације и боље организације истих, као и одређивања прецизних рокова у којима се захтеви грађана и правних лица морају решити.

19.     Смањење надокнада и хонорара за рад у управним, надзорним и осталим одборима, за време трајања економске кризе.

20.     Коначно решавање и испуњење обавеза које општина Сремски Карловци има на основу судских пресуда према појединцима или правним лицима.

21.     Успостављање и развијање боље сарадње са суседним општинама.



Идентитетска питања и неговање патриотизма


22.     Достојно обележавање места и датума везаних за славну световну и црквену историју српског народа у Сремским Карловцима.

23.     Укидање досадашњег (марије-терезијанског) датума за Дан општине и установљавање за Дан општине 13. маја, дана када је у Сремским Карловцима проглашено Српско војводство и тиме ударени темељи нововековној државности Србије на овим просторима.

24.     Заштита српског језика и ћириличног писма - замена свих латиничних  табли и натписа у надлежности општине ћириличним.



Међународна сарадња и туризам


25.     Активирати и интензивирати односе са пријатељском општином Сергијев Посад у Русији (Московска област).

26.     Појачати активности на успостављању свих врста веза (привредних, културних, спортских..) са Руском Федерацијом.

27.     Учинити од Сремских Карловаца, са тако богатом историјом и изузетним културним споменицима, уз близину Дунава, Фрушке Горе, Новог Сада и Београда, један од најзначајнијих туристичких центара Србије.



Миленко Баборац и Богдан Живановић,
одборници Двери у Скупштини општине Сремски Карловци

No comments:

Post a Comment