Monday 3 September 2012

Екстремистички памфлет звани Блиц!

Екстремистички памфлет - новине Блиц и ,,независни“ аналитичар Гоати поново добили џепарац.

Београд, 31.08.2012
Перјаница зависног новинарства и неолибералне екстремистичке идеологије, Блиц, користећи ничим доказиве етикете и клевете, у садејству са бардом експертске феле Гоатијем, поново користе своје жуте странице да храбро ударе по сваком ко мисли другачије од њихов страног (и свакако филантропског, племенитог и праведног) газде.

Зато у име одбране истине и слободе јавне речи желимо да, Блицовим храбрим борцима против свих слабих и угњетених и неуморним пропагаторима глобалног екстремизма, захвалимо што нас својим неделима подсећају колико је скупа слобода и независност и колико далеко може да оде професионална деформисаност и људско бешчашће и поручимо да не брину.

Двери ће и даље расти а џепарац, који им даје газда који је рекао да Двери не смеју прећи цензус и бити у скупштини, ће због тога бити редован.

Информативна служба Двери

1 comment:

  1. Врло је индикативно да се напади на Двери дешавају симултано, што неизоставно наводи на закључак да је све смишљено у једној те истој кухињи. Ради подробнијег објашњења читаоцима нашег блога, постављамо повезнице ка спорним текстовима "Блица" и "Слободне Европе":

    http://www.blic.rs/Vesti/Politika/340415/Ekstremisti-Dveri-i-Nasi-u-vlasti

    http://www.slobodnaevropa.org/content/srbija-desnicarske-organizacije-ulaze-u-gradske-vlasti/24694190.html

    Савршено нам је јасно шта о српским родољубивим организацијама имају да кажу и Чанак, и Теофил Панчић, и њима слични. Теза о Хитлеровом доласку на власт услед које би и Двери због истоветности са њим требало забранити, очигледно је крајњи домет и заправо све што Чанак уме да смисли, па се због тога не бринемо превише. Зна се ко је у Србији марширао одевен у црне кошуље, а то сигурно нису Двери, већ управо лигашки аутономаши Ненада Чанка. Али овог пута теза Владимира Гоатија о "избеглицама који на тај начин исказују своје личне фрустрације" јесте анјблаже речено ствар коју би требао суд да процесуира, будући да аутор исказује један отворени шовинистички став према Србима који су због муке морали да напусте домове у Крајини, Босни и на Косову. Да апсурд буде већи, подела људи на "домаће и дођоше" управо је оно за шта је Личанин по пореклу Чанак врло често хвата. Да олакшамо господи, и да подвучемо, у Дверима је број људи расељених са подручја бивше СФРЈ јако мали, а срж Покрета чине управо људи из Србије, тако да је Гоатијева теза ништа друго до обичан идиотлук у који верује можда једино он и клика окупљена око њега. Сем тога, новосадска група одборника предвођена Паровићем и Ђурђевим више није део покрета Двери, и самим тим у текстовиме су изнесене материјалне неистине, али то нас нимало не чуди, јер када би ове криптоаналитичаре истина бар мало интересовала, њихови би текстови били пуно другачији.

    ReplyDelete