Wednesday 21 March 2012

Почетак предизборне кампање

РАЂА СЕ СУНЦЕ СЛОБОДЕ!


Поштовани саборци, пријатељи Покрета, браћо и сестре!



Дан је дошао, а час је близу. Двери ступају у борбу, која ће бити непрестана, непрестана све до тренутка када ћемо коначно засадити клицу слободе у душама свих којима је Србија на срцу, и када то семе почне да даје своје плодове, који ће прекрити и надвладати сав коров, и сву трулеж, која је данас прекрила тло наше земље. Двери отварају ново поглавље у историји српског народа, и од сада, по први пут у новој политичког историји Србије, постоје они на власти, постоје ови у опозицији, али постоји и трећи пут, пут Права на коме ступају Двери. Двери улазе у политичку борбу, са Богом у мислима, крстом на грудима и оловком у рукама.



У недељу 18-ог марта, имали смо прилике да у братском Нишу присуствујемо скупу који је означио почетак изборног пута нашег Покрета. Пуних срца вратили смо се у наш Пирот, знајући да је наша идеја и наша борба коначно добила свој политички смисао кроз покрет Двери. Више враћања назд нема, нити може бити оклевања.


Сабор је почео великом Породичном шетњом у центру Ниша, од Трга краља Милана до Народног позоришта, где је у великој сали одржан главни део програма. У препуној просторији, присталицама окрета за живор Србије најпре се обратио мр Предраг Митровић, подсетивши на актуелни тренутак у ком се наша земља налази. Др Снежана Димитријевић, нишки лекар и мајка троје деце, говорила је о породичној политици и бризи за породицу, док је слику домаћинске економије, каква је потребна Србији представио Мирослав Паровић.

Повереник Двери за Књажевац, вероучитељ Саша Илијић, позвао је присутне да помогну обнову солидарности у српском народу, неопходној за израдњу здраве заједнице. Академик Коста Чавошки изнео је своје разлоге за поклањање поверења Дверима, а завршни моменат били су говори проф. др Драгише Бојовића и Бошка Обрадовића, члана УО Двери, који су беседили о новој нади и будућности за све житеље наше отаџбине.



Уметнички део програма дао је посебан печат целом догађају, захваљујући сјајним наступима вокално-инструменталне групе Царски монограм, нишког кантаутора Саше Трајковића и књижевника Милоја Дончића. Огромна енергија која се могла осетити током целог предизборног сабора сигуран је знак да су овакви и још већи догађаји тек пред нама, и да су најава великог, неопходног преображаја Србије.












































































































































No comments:

Post a Comment