Tuesday 25 March 2014

ОДГОВОР МИОДРАГУ КОСТИЋУ – Србија није на продају!

Ако је до сада и могло бити неке сумње у погледу намера домаћих тајкуна, након изјаве Миодрага Костића, шефа „МК групе“ у вези продаје домаћег, српског земљишта странцима у току периода придруживања наше земље Европској Унији, не сме бити никакве сумње. Господин Костић изјавио је да „странцима не би требало забранити да купују земљиште у Србији“.

Само необавештеном човеку у Србији данас може бити несхватљиво да монополисти попут Костића пропагирају интересе странаца у Србији. За Двери ово и није никаква новост, али зато морамо јавно упитати – да ли је на дан када Србија бележи петнаесту годишњицу НАТО агресије на Србију и почетка окупације наше територије, уопште умесно говорити о продаји земљишта тим истим странцима? Ко је уопште Миодрага Костића овластио да руководи нашим националним ресурсима? Да ли је наша земља можда његова лична имовина да би је давао некоме?

Двери Пирота изражавају најоштрији протест против оваквог срамотног вида подривања националних и државних интереса Србије. Миодраг Костић може своје имање продавати коме год хоће, али зато нема никакво право да државне оранице продаје странцима, ма какви били аргументи за такав потез. Изражавамо гнушање због ове очигледне тајкунско интересне манипулације, и изражавамо став да ћемо се против овакве намере домаћих тајкуна / заступника страних интереса, борити свим легалним средствима. Крајње је време да се овај политичко интересно тајкунски систем у Србији размонтира, а његови експоненти онемогуће у својим намерама, и јасно означе као агенти страног интереса. Србији је потребна национализација имовине, развојна банка, додатно улагање у пољопривреду, и додатни подстицаји сељацима и пољопривредницима, како би се и њима производња исплатила. Позивамо све институције државе Србије да раде свој посао, и да не помисле да дозволе овако нешто.

Србија није на продају!

Двери Српске - Пирот

No comments:

Post a Comment