Monday 26 August 2013

Аерозагађење у Пироту, извештај број 3

Поштовани Пироћанци,

Масовни проблеми са респираторним органима нису баш уобичајени за ово доба године а нама се управо јављају забринути грађани са таквим потешкоћама. Једна особа је добила упалу плућа без икаквих предзнака и без повишења температуре а добила је и алергију те сада једно друго поспешује... Шта може да буде узрок томе сем затроване хране или затрованог ваздуха у коме има алуминијума, баријума, мангана, ЕДБ-а за које упућени тврде да се налазе у хемијским траговима?

Фотографије изнад Пирота смо забележили 16. августа, затим на Преображење, па онда 21. и 22. августа и нарочито данас 24. августа у суботњи пијачни дан. Одабране снимке шаљемо у прилогу а ви нарочито обратите пажњу на онај у коме смо црвеном четкицом уоквирили авион који је у даљини иза себе испустио јасно исечен траг што никако не може да буде продукт рада авионског мотора.

У имену сваке фотографије налази се датум и тачно време њеног настанка. Рачунајте да је просечна брзина падања садржаја хемијског трага на тло од 10 до 48 часова, под условом да нема кише.

No comments:

Post a Comment