Sunday 14 October 2012

Порука Србије за ЕУ: „Сад је стварно доста!“

САОПШТЕЊЕ

Од Владе Србије очекујемо да једноставно поручи Венсану Дежеру и Штефану Филеу да више неће трпети ЕУ ултиматуме!

Београд, 11.10.2012

Захтев ЕУ да Србија треба да поштује „територијални интегритет Косова“ а што је садржано у Извештају Европске комисије о напретку Србије у 2012.године урученом Влади Србије јуче – последња је граница после које нико у Србији нема легитимитет да преговара са терористичким режимом у Приштини о Косову и Метохији.
Од Владе Србије очекујемо да се мане громопуцателних изјава те да једноставно поручи Венсану Дежеру и Штефану Филеу да више неће трпети ултиматуме у рукавицама и да нема о чему више да се преговара са Тачијем.
Двери су свесне притисака које садашња власт трпи из Брисела, свесни смо и да је суверенитет Србије радикално нарушен поступцима претходног режима, али оно што поручујемо свима који сада и тренутно представљају званични Београд је да се сете шта су говорили у изборној кампањи, да се присете да су гласове на изборима добили на сасвим другачијем програму и на обећањима да их неће обавезивати оно што је претходна власт по питању Косова и Метохије прихватила или можда и потписала.
Двери сматрају лицемерним изјаве да се Србија под претходним режимом обавезала на уступке према Бриселу и Приштини. Суверенитет једне власти се и огледа у томе што првенствено слуша глас својих грађана и води рачуна о интересима свог народа. Обавезе које су претходне власти преузеле нас не обавезују ако имамо суверену власт. Ако је немамо онда то мора да објави народу и свету.
Све што је потписано под притиском, подлеже рушљивости. Ако је било који уговор по питању односа Србије према питању Косова и Метохије потписан под притиском из Брисела, он нашу државу не може обавезивати. Двери ће се према свему томе тако односити када преузму одговорност за наш народ и државу те исто очекујемо и од садашње власти у Србији.

Информативна служба

No comments:

Post a Comment