Wednesday 3 October 2012

САОПШТЕЊЕ ДВЕРИ ПИРОТА ПОВОДОМ НАЈНОВИЈИХ ДОГАЂАЈА ОКО ГЕЈ „ПАРАДЕ“



Поштовани,
Данас су се поводом најављене геј „параде“ која је требала да се одржи у Београду у суботу десиле две важне ствари. Прво, оно што имамо да захвалимо Богу, јесте да су наши апели коначно стигли код садашњих носиоца власти, који су, схвативши да је огромна веина грађана Србије против ове манифестације, забранили одржавање овог скупа. Друго, изложба „ecce hommo“ на којој су на погрдан и накарадан начин представљене неке од најважнијих сцена Хришћанства, а на коју су Двери Српске прве скренуле пажњу јавности, одржана је, уз огромне мере безбедности. Изложбу данас у Београду „чува“ око 2000 полицајаца. Комплетан прилаз кварту у коме се налази „центар за културну деконтаминацију“ блокиран је, а изложби се је могло прићи само проласком неколико прстена обезбеђења.
Прво и пре свега, Двери Пирота желе да упуте изразе захвалности Патријарху српском господину Иринеју што је недвосмислено изнео у јавнст мишљење Православног народа Србије о овом насилничком наметању тоталитарне идеологије хомосексуализма, и јасно затражио од премијера Дачића да параду срама, као и пратеће накарадне манифестације забрани. Ма колико сорошевски гласноговорници сиктали преко својих медијских гласила због овога, Патријарх српски јесте човек који представља глас Православних верника у Србији, и с обзиром да је Православни народ у Србији већински, глас Патријарха се свакако има чути када су овакве ствари у питању. Патријарх је са пуним моралним и људским правом изнео свој став, и у пуном смислу пренео глас српског народа, на чему му овом приликом Двери Пирота желе упутити изразе јасне подршке. У коментарима медија попут Б92 на рачун Патријарха свакако има обиље елемената верске нетолеранције и мржње, али од поменутих медијских кућа ништа се друго и не да очекивати.
Друго, али не и мање важно, желимо да се захвалимо Мешихату Исламске заједнице у Србији, који је у свом саопштењу упутио изразе подршке СПЦ и Патријарху. Ако је ова невоља ишта доброг донела, то је јединство Хришћана и Муслимана у борби против разврата и блуда. Уз све напоре, ми се не можемо сетити историјске прилике када су верни људи Србије на овај начин стали на исту страну, заједнички схватајући против чега се боре. Нека се сада лажни промотери људских права запитају – да ли је могућа већа верска јединственост, толеранција, разумевање и снага, него што су показали Муслимани и Хришћани Србије? Ми с пуним правом питамо – ко је сада овде борац за верско разумевање, толеранцију, и заступник религијских права човека у Србији? Да ли су то можда они који скрнаве лик и дело Бога већинског народа Србије?
Коначно, желимо да такође упутимо изразе братске захвалности Пироћанцима који су нас претходне суботе подржали у акцији спречавања „глобалног заГЕЈавања“. Свима нама кристално је јасно да је у времену када ПДВ одлази на 20%, када цене основних животних намирница скачу вртоглаво, када се наша државна добра поклањају странцима (пример „Првог Маја“), причати о политички инструисаним темама попут параде срама потпуно је депласирано, али за ово имамо захвалити одсуству правовремене реакције владајућег режима у Београду. За утеху су свакако изјаве премијера и председника Србије, али Двери чврсто стоје иза становишта да се питању хомосексуализма мора прићи на радикално другачији начин, а то свакако није удовољавање бриселским и вашингтонским хировима по прихватању идеологије хомосексуализма. Ово је већ трећи октобар заредом од како Србија води једну те исту дебату. Време је да се локалним „лгбт“ бизнисменима коначно већ једном објасни да немају права да у Србији спродове своје науме. Нама је јасно да се они не боре за интересе особа хомосексуалне оријентације, већ само и искључиво за своје џепове. Но како год њихови интереси били, Двери Пирота ће и даље настављати да се боре и разоткривају њихове праве намере. Наш глас ће се свакако чути, а они који мисле да ће својим грактањем успети да нас склоне, варају се.
Повереништво Двери Пирота

No comments:

Post a Comment